Aqua tricot top met volant

Een lastig projectje door de dikke stof…

Een populaire top, deze Edith van Fibremood.  Ik ben ‘m online (Instagram) veel tegengekomen, vond hem erg leuk en wilde hem ook heel graag maken.

Door de aqua kleurige, wat dikkere tricot is het meer een sweater dan een een top geworden. Zeker door de boordjes aan de mouwen en de onderkant van de panden. 

Waar ben ik tegen aan gelopen

Nou, best veel, het was geen gemakkelijke stof voor dit patroon (of het ligt aan mijn ervaring). Het omzomen van de volant, volgens het patroon, lukte niet goed, en het uithalen ook niet…. dus een randje er af geknipt.  Vervolgens met de lockmachine (eerste keer met de Singer van de Lidl, helemaal top!) afgewerkt en één keer omgezoomd, dit zag er veel beter uit.

Het was ook lastig om het boordje er netjes op te krijgen. Uiteindelijk niet het patroon gevolgd, maar zoals ik geleerd heb een band en boord te maken. Eerst de buitenkant en dan doorstikken vanaf de binnenkant. Wel was ik heel erg blij met de (online) werkbeschrijving, deze is verder wel heel duidelijk (je moet hier wel een account voor hebben).

Als ik hem nog een keer maak, dan wel met een dunnere (katoen) stof. 

Lees hieronder wat ik heb gebruikt.

Wat heb ik gebruikt

Een wat dikkere, aqua kleurige tricot, waardoor ik er ook boordjes van kon maken. Uiteraard een stretchnaald (mijn naaimachine is een Husqvarna Freesia 425) en de afwerking heb ik met de lockmachine (Singer) gedaan.

Stof en fournituren: Lapjesmarkt Utrecht 

Patroon: Fibremood; Edith

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments