Beige corduroy culotte

Comfortabel model van zachte ribfluweel

beige corduroy culotte

Deze corduroy culotte is van lekker zacht ribfluweel, een 7/8 model, met een hoge taille. Het is een vrij dunne stof, dus ik kan deze ook heel goed in het voorjaar dragen.

Het patroon is al een aantal jaren oud. En ik heb ‘m eerder gemaakt in een wat stevigere rib, maar het is zo’n fijn model dat ik ‘m nog een keer gemaakt heb.

Ook was de eerste versie wat te groot uitgevallen (deze heb ik wel veel gedragen met een riem). Het was destijds wel mijn maat, maar dit gebeurt soms bij Knipmode patronen, ik heb nu de kleinste maat gepakt (34 ipv 36). 

Lees hieronder wat ik heb gebruikt.

Wat heb ik gebruikt

Voor deze culotte heb ik een vrij zachte en dunne corduroy gebruikt.
Het patroon heb ik een beetje aangepast; het boord wat verbreed en brede lussen gemaakt, zodat de broek wat stoerder is en ik er een riem bij kan dragen.

Aan de onderzijde zit een (nep) omslag die een keer doorgestikt is en ik heb uiteindelijk maar 1 knoopsgat gemaakt (niet mijn hobby). De steekzak aan de voorkant is deels van voering om het geheel niet te dik en te zwaar te maken.

Stof en fournituren: Lapjesmarkt Utrecht (ik heb me voorgenomen om wat vaker even de contact info te vragen van de stofverkopers, dan kan ik ze iig even noemen🧐)

Patroon: Knipmode, september 2019, model 16.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments