Boek recensie: Beste Basics van la Maison Victor

Ik werd eigenlijk op het spoor gezet van het boek door een workshop die ik heb gevolgd bij de The Sewing Club in Utrecht, over hoe ik een overhemd kraag moest maken.

Omdat ik op zoek was naar een naslagwerk met basics, kreeg ik daar de tip om ook eens te kijken naar (basis) patronen en boeken van la Maison Victor. En zo kwam ik bij de de Beste Basics uit.

 

Recensie Beste Basics la Maison Victor

Het is echt een heel handig boek met 14 basis patronen (in alle maten). Van een aantal broeken, jurken, waaronder een “little black dress”, een aantal tops en blouses, rokken en een zelfs een winterjas. Zowel beginners al wat meer gevorderden kunnen goed uit de voeten met de patronen is mijn mening. Alles wordt goed uitgelegd, ook hoe je de stof moet knippen en welke stof je kunt gebruiken.
Mijn ervaring is dat je in het het algemeen stofadvies het beste kunt opvolgen. Ik heb namelijk zelf nog wel eens een stof voor een patroon gebruikt die toch niet zo geschikt was; te dik, te dun te stijf etc. en dan trek je het item wat je gemaakt hebt, en waar vooral veel tijd in zit, toch niet zo graag aan.

De patronen en werkbeschrijvingen lijken heel erg op de uitleg van Fibre Mood patronen, wat ik persoonlijk zelf heel erg prettig en duidelijk vind. 
En door een bijzondere stof te kiezen zoals bij de winterjas, of het patroon van bijvoorbeeld de jurk te verlengen kun je er ook een heel chique item van maken. 

Het boek is o.a te koop bij bol.com. La Maison Victor biedt zelf geen patronen meer aan op een eigen website, alleen via anderen. 

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments