Chunky Noorse trui in pastels

Noorse trui, de North Gate Sweater

Zo op de valreep van de winter nog even gebreide trui. En ook één waar ik wel trots op ben en blij mee, ondanks dat ik ‘m al wel een tijdje geleden gebreid heb.

Het is mijn eerste trui met een Noors patroon ook wel “fair isle” breien genoemd en het zeker niet mijn laatste. Het is echt leuk om zo met met verschillende kleuren en patronen te breien.

Wel gekozen voor een wat grover patroon en dikkere naalden, ook om het Noorse breien even te ervaren en er niet te lang over te doen.

Het breipatroon is van Garnstudio, de North Gate Sweater. Mijn eigen maat bleek uiteindelijk halverwege te klein, dus heb ‘m helemaal moeten uithalen en voor een grotere maat gekozen. En door het uithalen, heb ik er toch vrij lang over gedaan. 

Lees verder onder de foto’s

Wat heb ik gebruikt?

Het breigaren had ik nog in mijn voorraad kast. En heb ik ooit gekocht bij de Zeeman. Het materiaal is 80 % acryl en 20 % wol, dus vrij zacht en het breit makkelijk.

Breigaren: grijs, wit en lichtblauw Julia breigaren van Zeeman. De rondbreinaalden (7 mm en 8 mm, 40 cm en 80 cm) die ik gebruikt heb, zijn deels van Zeeman en deels bol.com.
Patroon: North Gate Sweater van Dropsdesign

Julia breigaren
Julia breigaren
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments