De Singer Stofschaar

Een goede stofschaar is het halve werk….

Singer stofschaar

Goed materiaal is het halve werk. Nou, misschien niet helemaal… maar het helpt natuurlijk wel.

Zo ook deze mooie, vrij zware, stofschaar van Singer. Met een goede stofschaar knip je veel gemakkelijker je stof. De schaar ligt heel fijn in de hand en is super scherp. En een bijzondere verpakking.

Een geoefende naaier weet natuurlijk dat je een stofschaar ook echt alleen voor stof mag gebruiken, omdat je anders eventuele beschadigingen kunt krijgen aan de schaar en zo halen aan de stof. Maar ook omdat een stofschaar een stuk scherper is dan de huis-tuin-en-keuken-schaar. Ik weet dat velen een rolmesje gebruiken om de patronen uit te snijden, maar ik vind dat zelf te riskant mbt beschadigingen aan de tafel, dus ik houd het bij een hele goede schaar.

De Singer stofschaar heb ik voor mijn verjaardag gekregen van mijn zus, maar hij is gekocht bij Wouters Naaimachines in Amsterdam. Leuk detail is dat Wouters de meisjesnaam van mijn moeder is (en zij was coupeuse).

Een paar tips om patronen netjes te knippen….
  • Om te beginnen trek ik het patroon wat ik nodig heb over met een stift. Zo kan ik  gemakkelijker het patroon overtrekken op het patroontekenpapier.
  • Het patroon teken ik met een pen (een gewone balpen) of een potlood op de stof. Als je netjes naait, zie je er bijna niets van en beiden was je er ook zo uit. Zelf gebruik ik liever geen krijt, omdat ik de lijnen de dik vind en daardoor niet netjes het patroon in elkaar kan zetten. En ik gebruik geen radeerwieltje ivm eventuele beschadigingen aan de tafel.
  • De naad knip ik altijd wat ruimer dan 1 cm, dat knipt sneller en ik snij het er wel weer af met de lockmachine (of knip het later weg). Met natuurlijk een goede stofschaar.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments