Vintage groene, zwierige zomerjurk

De stof was er eerder dan het patroon en de 1,65 m wilde ik graag optimaal benutten.

In eerste instantie zat ik vooral te denken aan een top. Maar in een hele recente Knipmode kwam ik een jurkje tegen van vrijwel dezelfde kleur en stof.
Echter, ik wilde wel graag een wat langere variant maken, tot de kuit.
Dus ik ben gaan puzzelen met het patroon en het lukte om ‘m er uit te krijgen.

De zakken heb ik weggelaten, ook omdat ik dat qua pasvorm mooier vond. En de mouwen wat ingekort.
Echt grappig, het elastiek zo in de mouw, Je ziet het wel meer, maar het staat ook echt leuk.
Het resultaat is een leuke en fijne zomer- en vakantie jurk. 
De jurk zit ook echt leuk, maar het is me niet goed gelukt mooie foto’s te maken van het model. Door de verlaagde taille en elastiek, ziet het er wat “lomp” uit op de foto’s, maar door de stof draagt het toch wel lekker flodderig (in het echt).
En als je geen “foutjes” maakt, is deze ook lekker snel klaar.

Waar ben ik tegen aan gelopen

Ik liep er nog wel tegen aan dat door het inkorten van de mouw, de elastieklengte uit het patroon te kort was en daardoor te strak, deze er uitgehaald en een wat langere elastiek er in gezet.

De naden van de jurk heb ik in elkaar gezet met de Singer lockmachine en hier en daar een stretch steek gebruikt bij het doorstikken.
De stof vond ik best wel lastig, omdat deze zo schuift (wat is de oplossing??!!!) en daardoor ook eea uit moeten halen. En uithalen is geen pretje en niet zonder risico op gaatjes bij deze stof.

De zoom aan de onderzijde heb ik, voor het eerst, met een tweelingnaald gedaan, dit ziet er (na wat oefenen) echt super mooi uit. Een tweelingnaald geeft 2 evenwijdige stretchsteken, zoals je bij je t-shirts uit de winkel ook ziet. Wel voor het gebruik even je naaimachine handleiding checken omdat je 2 draden moet inrijgen. De achterkant kun je dan een beetje netjes bijknippen. 

En omdat het met dunne tricot toch lastig tekenen met pen of potlood is, ben ik op zoek gegaan naar een dunne krijt variant. In de fournituren winkel bij mij in buurt (Ria’s Fournituren) werd het krijtradeerwieltje geadviseerd, dit werkte in ieder geval een stuk beter.

Lees hieronder wat ik heb gebruikt.

Wat heb ik gebruikt

Ik hen een dunne viscose tricot gebruikt, elastiek van 3 cm breed en natuurlijk garen. Gekregen van Budgetstoffen

Stof en fournituren:  de stof is een vintage groene viscose tricot (#34) van Budgetstoffen. fournituren (en het krijtradeerwieltje) deels in huis, deels van Ria’s fournituren in Utrecht.

Patroon: Knipmode mei 2022, nr 2, het online patroon vind je hier.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments