Top van pastelblauwe, hydrofiele katoen

Sommige naaiprojecten maak je, omdat je ze mooi vind (en draag je bijna nooit) en sommige trek je meteen aan. Dit is er één van de laatste categorie.

En heel vaak heb je een patroon en kies je er een stof bij, soms gaat het andersom. Zo ook in dit geval. Ik zag de stof, wist wel dat ik een tuniek achtige blouse wilde naaien, maar had nog geen patroon. En toen kwam de Fibremood Elora voorbij. 

Wel met een aanpassing; deze mouwen tot de elleboog met alleen een (pofferig) bandje wilde ik al een tijdje maken, en passen perfect bij deze hydrofiele zachte katoen met broderie (hydrofiele stof is een dubbel geweven zachte katoen). Maar ook omdat ik zelf de strikjes aan de ellebogen bij het originele patroon niet zo praktisch vind (ik heb er ervaring mee) en ga ‘m dan toch niet veel dragen. 
Verder heb ik ook nog overwogen om de strikbandjes bij de hals weg te laten, maar vond het dan toch wat saai worden.

Waar ben ik tegen aan gelopen

Vanwege de stof was het lastig om het boord, met de plooitjes  er netjes aan te krijgen.
Verder heb ik de naden allemaal met de lockmachine afgewerkt. Normaliter laat ik het mes van de lockmachine het werk doen, maar vanwege de dikte van de stof (en het vastlopen van de lockmachine), heb ik nu de naden bijgeknipt.

Lees hieronder wat ik heb gebruikt.

Wat heb ik gebruikt

Ik heb een zachte, blauwgrijze hydrofiele katoen met broderie gebruikt. Het Elora patroon is zowel een jurk als een top.

Stof en fournituren:  Alles van de Lapjesmarkt Utrecht.

Patroon: Fibremood; Elora

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments