Halve shirt dress met streepje

De stof had ik al een tijdje geleden gekocht op de Lapjesmarkt. Ik wist in ieder geval dat het een jurk moest worden en ik wilde heel graag een shirt dress, omdat ik eens een keer een overhemd kraag wilde gebruiken.

En ik noem het een halve shirt dress, omdat alleen de bovenkant een shirt is.

De overhemd kraag had ik nog niet eerder gemaakt, dus heb wat advies ingewonnen bij The Sewing Club en hier een workshopje gevolgd (ga ik meer doen).

Halve shirt dress met streepje

Omdat het patroon een combinatie patroon was, je kon van verschillende onderdelen je eigen jurk samenstellen, was het toch nog wel een gepuzzel. Er was niet één patroon wat je moest volgen, maar verschillende. 

Wat heb ik de gebruikt

De stof is van de Lapjesmarkt Utrecht en ik heb ervoor gekozen om de jurk niet te voeren, maar er een onderjurk onder te dragen. Dan is de jurk ook prima voor in het voorjaar. En in de achternaad zit een blinde rits, die moet ik zeggen goed gelukt is.

In de zijnaad heb ik zakken toegevoegd, vind ik altijd fijn om te hebben. En omdat de jurk (in mijn maat) wat krap was aan de bovenkant, heb ik de zijnaad wat uitgelegd. Normaliter vallen de Knip patronen me altijd wat groot, maar nu dus niet.

knippatroon combinatie jurk
patroon Knip november 2022
Knip patroon zwart gestreepte jurk
stof Knip november 2022

Stof en fournituren:
Zwart gestreepte stof en alle fournituren: Lapjesmarkt Utrecht 

Patroon: Knipmode november 2022, model 9 en 10 gecombineerd

 

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments