Jacquard jersey wrapdress

Deze wrapdress is geïnspireerd op een jurk van een bekend ready-to-wear merk. Het originele patroon is een wikkeljurk uit de Knipmode, maar ik wilde graag de rok en bovenkant vastzetten en als één geheel maken, zodat deze ook goed in de winter en herfst te dragen is.  Hierdoor is patroon toch best wel veranderd.

Omdat bij het basispatroon ook de boven en onderkant aan elkaar gezet moesten worden, was dit niet heel erg ingewikkeld. De bovenkant zo gelaten en van de voorzet één geheel gemaakt. 

jacquard jersey wrapdress

Waar ben ik tegen aan gelopen 

De vrij stevige jersey past heel goed bij het resultaat zoals ik het voor ogen had. Ik heb wel getwijfeld of ik er nog een een rits in zou zetten aan de zijkant maar, na veel passen, besloten dit uiteindelijk toch niet te doen. En door de rekbaarheid van de stof is de rits ook niet nodig gebleken.  Omdat ik altijd erg graag overal zakken in heb, ook nog steekzakken in de zijnaad overwogen, maar vond ik toch niet mooi bij het model passen.

Lees hieronder wat ik heb gebruikt.

Wat heb ik gebruikt

patroon wrapdress

Voor deze jacquard wrapdress heb ik een vrij stevige jersey (online gekocht) gebruikt, met D-ringen voor de band. De jurk is niet gevoerd. 

Stof en fournituren: een stevige Jacquard Jersey (Leopard Spots) van Budgetstoffen en fournituren.nl (vanwege een lock-down, alles online besteld)

Basispatroon: Knipmode stoffentrends, lente/zomer 2019, patroon 110

Als je vragen hebt, of iets wilt weten, stuur me gerust een berichtje of zet iets in de comments.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments