kaki sweater met glitterboord

Kaki sweater met glitterboord

Mijn eerste sweater met een patroon van Fibremood; de Paola.

Een super leuk patroon van Fibremood. Het patroon klopte helemaal, ook wel fijn. de wat dikkere kaki  joggingstof geeft een leuk effect met de pofmouwen, zo zijn ze extra “pofferig”. De sweater is uiteindelijk goed gelukt. Het halsboord heb ik veranderd en hier glitterboordstof voor gebruikt.

Wel had ik in eerste instantie het halsboord te breed gemaakt, deze heb ik er er afgehaald (dit is best een klus als je al doorgestikt hebt :-() en smaller gemaakt.

Het is wat mij betreft een patroon wat ik nog wel een keer ga gebruiken. Dan verleng ik de mouwen en de panden wel een beetje.

Lees hieronder wat ik heb gebruikt.

Wat heb ik gebruikt

Het was voor mij voor het eerst dat ik een sweater hebt gemaakt, en deze was eigenlijk zo klaar. Afhechting heb ik met de locksteek gedaan (maar inmiddels wel een lockmachine aangeschaft, dit is toch wat mooier).

Het leek me leuk om en wat dikkere joggingstof te kiezen en kaki is helemaal mijn kleur. Om het niet te saai te maken heb ik gekozen voor glitterboordstof, deels van de markt (te weinig) en deels online. Persoonlijk vind ik het wel mooi dat het boord overal hetzelfde is.

Stof en fournituren: Lapjesmarkt Utrecht (Toppiestoffen , kantjes en bandjes) en fournituren.nl

Patroon: Fibremood; Paola