Geblokte midi strokenrok

Het is echt een hele gemakkelijke zomerrok om te maken, die ook nog eens lekker zit en ook zo klaar is, als je alles van te voren goed voorbereid…

In basis heb ik de maatvoering van het patroon uit de Knipmode (mei 2022, nr 17) gebruikt.
De ruches aan de binnenkant gemaakt. Dit was eigenlijk niet de bedoeling, omdat de stof zowel aan de binnen als buitenzijde gelijk is, had ik pas halverwege door dat de ruches aan de verkeerde kant zaten.
Maar omdat het er zo ook leuk uit ziet, heb ik alles laten zitten. 

geblokte strokenrok

Van het model heb ik wel de stroken verbreed. Alleen op het moment dat de rok in elkaar zat, vond ik deze wel te lang. Om de rok in te korten, heb ik per strook er een aantal centimeters afgehaald en dit ziet er veel beter uit.
Een tip hierbij is wel:  doe het in etappes of ga er even over heen met een grote steek, anders krijg je meer plooien dan rimpeltjes. Of haal het gewoon uit, veel werk, maar de rimpeltjes worden wel mooier. 

Voor het boord had ik alleen elastiek van 5 cm breed in huis. Maar 2 aan elkaar, dus totaal 10 cm breed, was echt niet mooi, dit werd wel heel erg veel rok.
Vervolgens aan de bovenzijde het boord losgeknipt, de knoopsgaatjes uitgehaald, elastiek verwijderd en uit elkaar gehaald en boord opnieuw gemaakt. Daarna het boord met elastiek (nu 5 cm breed) weer aan de bovenzijde dicht gestikt. Het elastiek is doorgestikt op 1,5 cm en het resultaat is echt veel beter.

Voor de rok heb ik me laten inspireren door de stroken rok van Rosery Apperal, zie hier de tutorial qua stof en kleur.

Het is sowieso echt een goede als rok als je een beginner bent; het is een eenvoudig patroon en je hebt meteen ook iets wat je echt aan kunt.

Lees verder onder de foto’s…

Wat heb ik gebruikt

Ik heb een paar geblokte katoenen coupons gebruikt, garen en elastiek van 5 cm breed. De afwerking aan de binnenzijde is helemaal gedaan met de lockmachine.  

Stof en fournituren:  geblokt katoen van de Lapjesmarkt Utrecht, de fournituren had ik nog in huis. 

Patroon: Knipmode mei 2022, nr 17, het online patroon vind je hier.

Maar voor deze strokenrok zijn er ook erg veel gratis patronen te vinden, zoals ook deze van mode maken doe je zo.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments