About me

Waarom deze website en blogs? 

Eigenlijk om verschillende redenen.

Zelf kleding maken is vooral heel erg leuk om te doen. En mij geeft het persoonlijk heel erg veel voldoening en ontspanning, een beetje zen. Je begint met een patroon en een stofje en uiteindelijk ontstaat er mooie jurk, broek, sweater of top.

Mijn passie voor kleding maken begon al in de pubertijd. Met een zus op een modevakschool en een moeder die coupeuse was, zaten we in vakanties veel achter de naaimachine. Maar ik heb ook een hele periode niet of nauwelijks iets genaaid, omdat de tijd ontbrak.

De laatste jaren heb ik weer helemaal ontdekt hoe leuk het is om zelf kleding te maken. Ik merkte wel dat ik aan de ene kant, veel tijd kwijt was om overal (online) mijn spullen vandaan te halen; stof, fournituren etc. en aan de andere kant ook weer veel (online via youtube) bijgeleerd, hoe het soms slimmer, beter en mooier kan dan ik geleerd heb.

En ik dacht; wat is er nu mooier om ervaringen te delen; leuke stoffen, fournituren, patronen, cursussen, boeken, tutorials, maar ook elkaar helpen met vragen en tips. Wat heb je bijvoorbeeld nodig om te starten? Een cursus of iemand die je misschien 1-op-1 kan begeleiden, of welke video’s zijn handig? Of zoek je misschien iemand om mee te sparren? Maar ook wat zijn duurzame ontwikkelingen bij het produceren van stoffen etc.

Ik heb vooral een heleboel ideeën, maar ben begonnen met het delen van mijn eigen projectjes en ervaringen (en ik zou het leuk vinden als anderen dat ook zouden willen)…
Hopelijk inspireer ik zo ook anderen om (meer) en bewuster zelf kleding te maken.

groetjes,

 

  Ella