En toen was er een setje…

Het was meteen duidelijk toen ik de stof in huis had, dat het in ieder geval een shirt of top met korte mouwen moest worden. 

Het is de FibreMood Arielle geworden;  een perfect model met korte pofmouw voor de niet te dikke tricot. En het leek, met het spikkels design, me leuk om de boorden van dezelfde stof te maken. Dit is goed uitgepakt.

roze top en short

De top heb ik helemaal met de Singer lockmachine gemaakt (4 draden, met combi van rose en blauw) (die foto met detail locksteek). Waardoor de top ook heel snel klaar was.

Maar… ik had nog best wel wat stof over en het leek me een goed idee om hier een korte broek met elastiek en koord van te maken. Dus een setje…..

En dus op zoek gegaan naar een goed (liefst gratis) patroon. Ik wilde in ieder geval graag steekzakken, het elastiek in de band doorstikken en een koord er door.

Er zijn wel wat gratis patronen online te vinden. Bijvoorbeeld via Wardrobe by me een patroon gedownload en geprint (na een berichtje op insta) en ik had nog het patroon van de korte broek uit “Hoe maakt u het?”. Alleen beide patronen hebben helaas geen zakken in de zij naad.

Lees onder de foto’s verder..

Dus… op zoek in mijn patronen archief en uiteindelijk het patroon van een korte broek uit een wat oudere Knipmode gebruikt. Vervolgens een ander boord erop, met elastiek, deze doorgestikt en een koord erdoor. Omdat ik het in elkaar zetten van de korte broek met de lockmachine heb gedaan (en ik niet altijd precies 1 cm naad aanknip), is de broek wel vrij ruim geworden. Maar een prima vakantiesetje.

In het algemeen vind ik met tricot naaien wel een uitdaging en ik ben er niet helemaal comfortabel mee. Dat is ook de reden dat het meeste doe op mijn Singer lockmachine. Misschien is het een kwestie van veel doen of werkt het op andere naaimachines beter…

Lees onder de foto’s verder..

Wat heb ik gebruikt

Ik heb uiteraard 2 patronen gebruikt; de Arielle uit FibreMood 19 een korte broek uit de Knipmode.

De stof heb ik gekregen van Budgetstoffen en is een dunne tricot katoen met spikkels.

Bij deze stof was het voor mij lastig beslissen welke kant nu de goede kant was. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de gladde kant, dit was alleen wel de kant waar de spikkels het minst zichtbaar zijn.

Stof en fournituren: Budgetstoffen, katoen tricot speckles vintage pink melange #37, klik hier voor de stof online. Overige fournituren, elastiek en koord komen van de Lapjesmarkt Utrecht.

Patroon short: Knipmode juni 2017, nr 17, het online patroon vind je hier.
Patroon top: FibreMood 19, Arielle, het online patroon vind je hier.

En voor meer ideeën en inspiratie voor de FibreMood Arielle check Insta.

Ik ben bij het fotograferen van de top wat aan het experimenteren gegaan met de self timer op mijn camera, maar voor het totale setje weer de paspop gebruikt. Dit laatste is toch wat gemakkelijker fotograferen.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments