Short met Mexicaanse strepen

Omdat ik in mijn kast vooral een paar saaie korte broeken had, leek het me leuk er één van een vrolijk streepje te maken.

De Mexicaanse strepen stof had ik al een tijdje zien liggen op de Lapjesmarkt in Utrecht. Het is in eerste instantie niet direct een stof die voor korte broeken gebruikt wordt denk ik, omdat deze vrij stevig is.

De stof lijkt een beetje op canvas maar is een katoen/polyester mix.  

Ik heb gekozen voor een vrij eenvoudig patroon, met de rits in de zij naad en steekzakken. Op deze manier heb je ‘m snel klaar en door de stevige stof is het gemakkelijk naaien. Om het net een beetje anders en bijzonder te maken, heb ik bij de achtkant van de zakken de strepen horizontaal geknipt, zie detail foto.

Het is al een wat ouder patroon is, daarom heb ik het boord wat breder gemaakt, zodat het wat hoger in de taille valt.

Lees hieronder wat ik heb gebruikt.

Wat heb ik gebruikt

Voor deze korte broek heb ik een katoen/polyester mix met Mexicaanse strepen gebruikt.

Stof en fournituren: Lapjesmarkt Utrecht, de stof is van stofnodig.nl, maar kun je online ook hier vinden.

Patroon:  Knipmode, nr 5, mei 2012, helaas niet (meer) online te vinden.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments