Twee kleuren roze sweater

Weer een lekkere sweater erbij…

Bij de eerste had ik al besloten dat er een tweede Fibremood Paola moest komen, omdat ik het patroon met de pofmouwen echt super leuk vindt. De vorige ging ook zo lekker snel en met mijn nieuwe lockmachine was het helemaal een makkie.

Net als bij de eerste heb ik niet de hoodie versie en de buidelzak erop gemaakt, maar wel met een boordje aan de hals. De mouwen en de panden  heb ik dit keer verlengd, waardoor het wat meer een reguliere sweater is geworden.

De werkinstructies zijn heel duidelijk, maar ik kijk wel naar wat voor mij een handige volgorde is, omdat ik mijn naaimachine en lockmachine moet wisselen.

Waar ben ik tegen aan gelopen

De boordstof is een tintje lichter dan de joggingsstof, (een kleurblok sweater?) dus ik heb wel even getwijfeld of ik de boorden toch niet van joggingstof zou maken.
Vervolgens heb ik eerst de mouwen en de boord aan de onderzijde er aan gezet  (deze kon ik gemakkelijk verwijderen eventueel) om te zien of ik het mooi genoeg vond en besloten de boorden zo te laten. Ook omdat het daardoor net wat minder saai wordt.

Het verlengen van de mouwen heb ik naar eigen inzicht gedaan en niet volgens het patroon. Dus ik  was  wel benieuwd of ze niet te strak zouden worden, maar dit was niet het geval.

Lees hieronder wat ik heb gebruikt.

Wat heb ik gebruikt

Ik heb een wat dunnere joggingstof gebruikt dan bij de vorige Paola, omdat het lente/zomer wordt.

Stof en fournituren:  Alles van de Lapjesmarkt Utrecht. Claassen Modestoffen, alleen een facebook pagina. Fournituren bij kantjes en bandjes.

Patroon: Fibremood; Paola

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments