Recensie boek: “Hoe maakt u het?

Handig boek voor beginners en inspiratie voor hergebruik kleding.

Hoe maakt u het?
van Noëlle As & Lea Pauw

Met alle tips die je, als je start met naaien, goed kunt gebruiken. Zoals het lijstje met benodigdheden. Zelf heb ik hierna ook eindelijk een lockmachine aangeschaft (de Singer).
Maar ook hoe je patroondelen op de stof legt en rekening moeten houden met de draadrichting. Dit laatste is bij veel stoffen zeker belangrijk, zoals corduroy, fluweel etc.

Het ziet er namelijk echt gek uit als de voor- en achterkant qua vleug de andere kant op geknipt zijn (als je denkt stof uit te sparen). Soms kan het ook wel, maar dan even met je hand er overheen gaan of de kleur niet veranderd. En wie is er wel eens niet vergeten de stofnaad aan te knippen?

Erg grappig is dat mijn allereerste naaiproject een korte broek met elastiek was. Deze had ik gemaakt van badstof van een oude handdoek. Dit naaiprojectje was vooral bedoeld om met de naaimachine te oefenen; rechte steek en zigzaggen. Maar ook; hoe knip je een patroon, met naad, en maatvoering, zonder kostbare stof te gebruiken. Overigens heb ik ‘m ook echt gedragen…
De korte broek in het boek is ook een heel goed beginnerspatroon en als je kiest voor een wat mooiere stof, dan heb je ook nog eens een heel stijlvol item.

Wat me ook heel erg aanspreekt is de gedachte achter het boek en het duurzame gebruik van materialen in het hergebruik van kleding. De pofmouw blouse van spijkerstof is er zeker één die op mijn lijstje komt.

Zelf heb ik zelf het boek bij bol.com besteld, maar deze is online goed verkrijgbaar, zoals ook op de eigen site van Bomb.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments