Zwarte linnen jurk met brede band

zwarte linnen jurk

Mijn inspiratie voor deze jurk, van een bekend ready-to-wear kledingmerk (als je het origineel wilt zien, stuur me dan een berichtje), zag ik vorig jaar online en dacht, deze kan en wil ik zelf maken. Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar een basispatroon wat ik kon gebruiken. Het is een echte  “sewing hack” geworden. Het basis Knip patroon, de tuniek, had ik al een keer eerder gebruikt, dus ik wist wel dat ik deze aan kon passen.

 

De aanpassing die ik heb gedaan zijn;  aangeknipte mouwtjes en deze afgewerkt met biaisband, de panden verlengd, en  steekzakken (als het kan maak ik ergens zakken in) in de zijnaad gemaakt, Verder heb ik de splitten vrij hoog gemaakt , een blinde rits middenachter en ik een brede band erbij.

Waar ben ik tegen aan gelopen

De jurk is vrij goed gelukt, maar ik had bij nader inzien de mouwen net iets te kort aangeknipt, waardoor ik de biaisband moest gebruiken voor de afwerking. Met het resultaat ben ik dan wel weer tevreden. En linnen is natuurlijk verder een gemakkelijke stof om te naaien. Heel toevallig liep ik tegen een videotutorial aan, waarin beleg onzichtbaar werd doorgestikt (dit deed ik eigenlijk nooit.., maar nu dus wel). Het geeft duidelijk een mooier en platter effect. 

Lees hieronder wat ik heb gebruikt.

Wat heb ik gebruikt

Voor deze zwarte jurk heb een vrij stevige linnen gebruikt, een blinde rits van 40 cm, zwart biaisband en natuurlijk garen en vlieseline. En een basis patroon voor de steekzakken. 

Stof en fournituren: Lapjesmarkt Utrecht

Patroon: Knipmode, juni 2018, model 66, klik hier voor het patroon.

Tutorial:  video voor het doorstikken van het beleg, Youtube:  UNIEK STUK van Winny, al een paar jaartjes oud, maar voor mij heel nuttig.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments